Σε ενα πραγματικό "σαφάρι" εξελίσσεται η επιχείρηση διάσωσης των ανθρώπων που φαίνεται ότι έπεσαν στη θάλασαα προκειμένου να σωθούν από την πυρκαγιά στην περιοχή Μάτι, στη Ραφήνα.

Το πλοίο Speedrunner που κατέπλεε στο λιμάνι της Ραφήνας εντόπισε μέσα στη θάλασσα πέντε ανθρώπους να κολυμπούν και πρόκειται για οικογένεια Δανών και τα τρία παιδιά τους που είναι άγνωστο πώς βρέθηκαν στη θάλασσα.

Άγνωστο παραμένει επίσης αν οι πέντε διασωθέντες είναι μέρος της ομάδας των δέκα που αρχικά αναφέρθηκαν ως αγνοούμενοι.

Λίγο αργότερα το Superferry που κατέπλεε στη Ραφήνα, εντόπισε και αυτό στη θάλασσα άγνωστο αριθμό ανθρώπων τους οποίους και διέσωσε.

Η επιχείρηση έρευνας συνεχίζεται και απ' ότι λέγεται "η νύχτα θα είναι μεγάλη" καθώς οι ναυτικοί καταθέτουν ότι εξακολουθούν να ακούνε φωνές μέσα από τη θάλασσα πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν αγνοούμενοι που έχασαν τον προσανατολισμό τους μόλις έπεσε και το σκοτάδι.

Παράλληλα εντοπίστηκαν περισυνελέγησαν οι 10 Δανοί που αγνοούνταν συνέπεια της μεγάλης φωτιάς στην Ανατολική Αττική καθώς υπό το καθεστώς πανικού λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα προκειμένου να διαφύγουν