Έντονο προβληματισμό δημιουργούν οι ανακοινώσεις της Πυροσβεστικής σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Αν συγκρίνει κάποιος τη σημερινή και τη χθεσινή ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, υπάρχει ένα πρόβλημα σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των νεκρών.

Έχουμε λοιπόν, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση (31/7) του Πυροσβεστικού Σώματος, οι ταυτοποιήμενοι νεκροί ανέρχονταν σε 76 ενώ τέσσερα άτομα κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία Αττικής. Επίσης, σύμφωνα με το δελτίο τύπου οι αγνοούμενοι ανέρχονταν σε 8 άτομα. Δηλαδή το δελτίο τύπου της πυροσβεστικής αφορούσε συνολικά 88 άτομα.

Σήμερα όμως, η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι οι ταυτοποιήμενοι νεκροί ανέρχονται σε 81 άτομα, ενώ 4 άτομα κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής. Ωστόσο, στον αριθμό των αγνοουμένων η πυροσβεστική ανέφερε 1 άτομο. Συνολικά δηλαδή 86 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 30/7, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είχε βρεθεί ένα πτώμα, στο Κόκκινο λιμανάκι, χωρίς βέβαια να έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία του.

Επιπλέον, στη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τον αριθμό των νεκρών, από την φονική πυρκαγιά, είναι ο αριθμός των σορών, οι οποίες σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία, ανέρχονταν στον αριθμό των 87.

Μάλιστα, η πυροσβεστική στο δελτίο τύπου της, στις 29 Ιουλίου, ανέφερε ότι έχουν γίνει 59 ταυτοποιήσεις νεκρών ενώ εκκρεμούν 28 ταυτοποιήσεις ακόμα.

Αντί για νεκρούς, η πυροσβεστική «υιοθέτησε» τον όρο ταυτοποιημένοι νεκροί. Τελικά ποιος είναι ο αριθμός των νεκρών, χωρίς λεξιλογικά παιχνίδια;