Ένας μήνας συμπληρώνεται σήμερα, από την φονική φωτιά στο Μάτι, όπου 96 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο. Χιλιάδες τα γιατί και καμία απάντηση από την πολιτεία για την εθνική τραγωδία, την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρεί να κρυφτεί από τις ευθύνες της.

Την ίδια ώρα στη Βουλή έρχεται η μήνυση κατά του κ. Σκουρλέτη και Τόσκα για τυχόν ευθύνες που μπορεί να έχουν ως επικεφαλής των δύο υπουργείων που έπρεπε να συντονιστούν για την προστασία των ανθρώπων αλλά και την κατάσβεση της φωτιάς. Απαντήσεις όμως αναμένονται και από την Πυροσβεστική, η οποία έχει εντολή να διενεργήσει αυτοψία και να πάρει και καταθέσεις από τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στην μάχη κατά της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δικαστικής έρευνα δεν εστιάζουν μόνο στα αίτια της πυρκαγιάς, αλλά να περνάει και στις ευθύνες των αρμοδίων και με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κλήση των «υπόπτων», εκείνων δηλαδή από τους οποίους θα ζητηθεί να δώσουν εξηγήσεις ως οιονεί κατηγορούμενοι. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι η αυτή η έρευνα θα τελειώσει με την άσκηση διώξεων σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, οι εγκληματικές παραλείψεις και τα λάθη των οποίων οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα.  

Την ίδια ώρα, η εισαγγελία Πρωτοδικών διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την μήνυση που κατέθεσε η  Βαρβάρα Φύτρου, μεταξύ άλλων και σε βάρος των Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Τόσκα, προκειμένου να πάρει τον δρόμο για την βουλή.

Η γυναίκα που έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά στην πύρινη λαίλαπα, υποστηρίζει ότι πρέπει να ερευνηθεί από την ελληνική βουλή εάν οι δύο υπουργοί έχουν τελέσει το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, ως πολιτικοί προϊστάμενοι των υπηρεσιών, οι οποίες ήταν σε πλήρη... αποσυντονισμό κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς.