Στην Εισαγγελία Διαφθοράς μεταφέρεται η έρευνα για τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου που τον οδήγησαν για λίγες ημέρες εκτός φυλακής, καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου έδωσε εντολή να διενεργηθεί η έρευνα από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Η έρευνα για διαπίστωση ποινικών αδικημάτων και αποκάλυψης έκνομων ενεργειών που ενδεχομένως καθόρισαν τις συνθήκες πιστοποίησης της αναπηρίας Φλώρου είχε ξεκινήσει από την Εισαγγελία της Χαλκίδας και τον προϊστάμενό της Δημ.Προκοπίου προκειμένου να διερευνηθεί αν διαπράχθηκαν αδικήματα όπως πλαστογραφία, ψευδείς βεβαιώσεις ακόμα και δωροδοκία.

Πλέον, η κ. Τουλουπάκη θα διερευνήσει την τυχόν διάπραξη αδικημάτων όπως «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή», «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρ.Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος γιατρων.

Σκεπτικό βουλεύματος

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, με το οποίο αποφασίστηκε η ανατροπή του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αρ.Φλώρου, προδιαγράφει κατά προσέγγιση και την πορεία της δικαστικής έρευνας.

Το δικαστικό συμβούλιο, υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, ο οποίος χαρακτήρισε το πιστοποιητικό βάσει του οποίου δομήθηκε το ποσοστό αναπηρίας του κατηγορουμένου «αόριστο, ασαφές και ουδόλως επιστημονικά πειστικό».

Ο εισαγγελέας Εφετών υπέβαλε και δεύτερη πρόταση, συμπληρωματική, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα τα έγγραφα του Ευαγγελισμού τα οποία έχουν τεθεί υπο διερεύνηση μετά τις καταγγελίες της διοικήτριας του νοσοκομείου.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, ο οποίος είχε διατάξει την πρώτη έρευνα σε βάρος του Φλώρου και εκείνος τα διαβίβασε στην Εισαγγελία Εφετών.

Ο κ. Σοφουλάκης στη συμπληρωματική πρότασή του προς το Συμβούλιο αναφέρει πως τα «έγγραφα αυτά ενισχύουνν την προκαταρκτική εξέταση την οποία διέταξε ο κ.Προκοπίου και αποτελούν ισχυρές ενδείξεις περι πλαστότητας του πιστοποιητικού και ψευδούς ποσοστού αναπηρίας».

Το υπ΄αριθμόν 65/18 βούλευμα, εκδόθηκε τελικά πριν τα μεσάνυχτα και η προσαγωγή του Αρη Φλώρου μετατράπηκε σε σύλληψη απο την Αστυνομία.

Με την ανατροπή του βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί μετά την έφεση που ασκήθηκε με εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο Αριστείδης Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε και πάλι στον Κορυδαλλό.