Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου και οι Επιτροπές Αγώνα για την Μακεδονία με σκοπό να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει την παραχώρηση του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας στην πΓΔΜ.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη βάζει φωτιά στις Ενώσεις που αγωνίζονται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, ειδικά μετά και τη χθεσινή αποκάλυψη ότι ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει στον Ζόραν Ζάεφ πως ο ελληνικός λαός θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία (δείτε εδώ), όταν αυτή έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Οι διοργανωτές έχουν προγραμματίσει το συλλαλητήριο για τις 19:00 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου με πορεία διαμαρτυρίας στη συνέχεια προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάζει την 83η ΔΕΘ. Η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων (δείτε εδώ) δεν θα επιτρέψει στους διαδηλωτές να φτάσουν ως το σημείο που θα στήσει μία ακόμη φιέστα ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα των διαδηλώσεων έχει ως εξής:

- Στο Άγαλμα του Βενιζέλου θα αρχίσει στις 18:00 η κινητοποίηση της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και της Ένωσης Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ).
- Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση επίσης στις 18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους.
- Στις 17:00 στην πλατεία Καμάρας, η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών

Σε ό,τι αφορά το συλλαλητήριο για τη Μακεδόνια, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, η πρόσβαση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου –μετά τις 14:00 το μεσημέρι, θα είναι εφικτή μόνο από τη δυτική είσοδο της πόλης (λιμάνι), ενώ συνιστάται ν’ αποφευχθεί η πρόσβαση από την Εγνατία Οδό προκειμένου να μην υπάρξουν διενέξεις με άλλες ομάδας (ΠΑΜΕ, ΑΔΕΣΥ, ΓΣΕΕ) που την ίδια ώρα θα πραγματοποιούν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε άλλα σημεία της Θεσσαλονίκης.

«Σήμερα «πλημμυρίζουμε» τη Θεσσαλονίκη και απαγορεύουμε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Πάνο Καμμένο και όλη την ενδοτική κυβέρνησή τους -που τεμαχίζει την Ελλάδα και την Μακεδονία- να προσβάλλουν με την παρουσία τους τη Μακεδονία. Σήμερα οι Έλληνες θα δείξουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νικόλας Κοτζιάς, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όσοι πολιτικοί στηρίζουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι ανεπιθύμητοι στη Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία, καθώς με αυτήν ολοκλήρωσαν το ιστορικό έγκλημα που οδηγεί στο διαμελισμό της χώρας και είναι εναντίον του λαού μας» λέει η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη, δηλώνοντας αισιοδοξία για μαζική προσέλευση του κόσμου.