Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να αρχίσει σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, η οποία είχε συγκλονίσει τον νομικό και δικαστικό κόσμο της χώρας, τον Οκτώβριο του 2017.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του ποινικολόγου πέντε Αλβανοί με «βαρύ» ποινικό μητρώο. Οι τέσσερις εξ αυτών βρίσκονται στις φυλακές ενώ ο πέμπτος ο οποίος φερεται να είχε ρόλο φυσικού αυτουργού στην υπόθεση αναζητείται από την ΕΛΑΣ.

Τελευταία φορά τα ίχνη του είχαν εντοπιστεί τον περασμένο Ιούνιο σε κοσμητοπωλείο στου Ζωφράφου όπου είχε αφήσει σημείωμα, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι αυτός ο «εκτελεστής» του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Οι δύο φερόμενοι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού, της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και από κοινού.

Η υπόθεση της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα πορίσματα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών συνδέεται με την υπόθεση της Energa, τον Αριστείδη Φλώρο, τον οποίο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε και την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Οι δύο Αλβανοί, φερόμενοι ως φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας, το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 «επισκέφθηκαν» το γραφείο του γνωστού ποινικολόγου με στόχο να του ασκήσουν πίεση προκειμένου ο πελάτης του Αρ.Φλώρος να δώσει στους κρατούμενους, κατηγορούμενους ως ηθικούς αυτουργούς στην υπόθεση, ποσό 5 εκατ. ευρώ για την απόπειρα δολοφονίας του Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτής της «επίσκεψης» ήταν η δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου. Στο συμβάν μάρτυρας υπήρξε συνεργάτης του Μιχ.Ζαφειρόπουλου τον οποίο οι δύο Αλβανοί κακοποιοί μετέφεραν σε άλλο δωμάτιο.