Το πόρισμα του ιατροδικαστή που θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του 33χρονου που μπήκε την περασμένη Παρασκευή στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, αναμένει η αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές βρήκαν στο κοσμηματοπωλείο το μαχαίρι που φέρεται ότι κρατούσε, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 33χρονος Ζακ Κωστόπουλος, όταν μπήκε στο κατάστημα. Το μαχαίρι εξετάζεται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως έχει πάνω τα αποτυπώματά του.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ παράλληλα συνεχίζουν τις έρευνες, βάσει του σοκαριστικού βίντεο, που δείχνει καρέ-καρέ όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ παράλληλα αναζητούν τον δεύτερο άνδρα που, μαζί με τον κοσμηματοπώλη, επιτέθηκε και κλώτσησε τον Ζακ Κωστόπουλο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν πρόκειται για ιδιοκτήτη καταστήματος, τακτικό θαμώνα ή κάτοικο της περιοχής. Απαντήσεις και για αυτό το ερώτημα αναμένονται τη Δευτέρα, καθώς αξιωματικοί της ΕΛΑΣ θεωρούν ότι θα έχουν φτάσει στα ίχνη του.

Με την κακουργηματική κατηγορία της θανατηφορας σωματικής βλάβης και την πλημμεληματική της επικινδυνης σωματικης βλαβης βρίσκεται αντιμέτωπος ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλειου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζητησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη το πρωί.

Ο δικηγόρος του Χαραλαμπος Αναγνωστοπουλος δήλωσε: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό για όλους στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επέλθον αποτέλεσμα ο εντολέας μου. Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν και στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά. Μάλιστα ενδεικτικό του ότι ο τραυματισμος αυτος δεν οδήγησε στο τραγικό αποτέλεσμα είναι ότι αφού βγήκε και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού.»