Συλλαλητήριο ενάντια στις περικοπές των συντάξεων πραγματοποιούν χιλιάδες συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας 

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τον μη επαναϋπολογισμό των κύρων και επικουρικών συντάξεων, την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, τον σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την επιστροφή των χρημάτων από τις περικοπές των τελευταίων ετών.

Χαρακτηριστικό των θέσεών τους το σύνθημα που αναγράφεται σε ένα από τα πανό «με ψίχουλα και ψέματα δεν μας εξαπατάτε».

«Διεκδικούμε όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει από τις συντάξεις μας», τόνισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, με δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1, ο οποίος κάλεσε επίσης σε αγώνα για να καταργηθεί όλη η αντιασφαλιστική νομοθεσία.

Από την κινητοποίηση των συνταξιούχων έχει κλείσει η κυκλοφορία στη Σταδίου, ενώ με το τέλος των ομιλιών θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτίριο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη συνταξιούχοι, μέλη του συνταξιουχικού κινήματος "Η Συσπείρωση".

Κρατώντας πανό και σημαίες οι συνταξιούχοι απαιτούν την εφαρμογή του άρθρου 95 του συντήγματος για τις αποφάσεις του ΣτΕ που αφορούν τους συνταξιούχους.

Ακόμη αντιδρούν για τις νέες περικοπές χρηματοδότης του ΕΟΠΥΥ και των νοσοκομείων.

Ζητούν με πολιτική απόφαση η κυβέρνηση να επιστέψει αναδρομικά τις παράνομες όπως χαρακτηρίζουν κρατήσεις σε όλους τους συνταξιούχους.

Τέλος ζητούν να επανέλθει το γραφείο του επικουρικού ταμείου και Γενικού Λογιστηρίου του κράτους στη Θεσσαλονίκη.