Την απερίφραστη καταδίκη τους για την τρομοκρατική επίθεση με βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εξέφρασε ο πολιτικός κόσμος.

Παράλληλα, εκφράζει τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους και τους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού.

Τσίπρας: Επίθεση δειλών δυνάμεων απέναντι στην δημοκρατία

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είναι επίθεση δειλών και σκοτεινών δυνάμεων, απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία. Δεν πρόκειται, όμως, να πετύχουν το στόχο τους. Ούτε να τρομοκρατήσουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός εκφράζει την ειλικρινή του συμπαράσταση στους δημοσιογράφους και τους εργαζόμενους του σταθμού.

Μητσοτάκης: Όχι στη στοχοποίηση, η δημοκρατία δε φιμώνεται

«Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκης ο οποίος καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΪ προσερχόμενος στο κανάλι.

«Ήρθα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση μου στους εργαζομένους... Η δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται, επιτέλους να βρεθούν οι δράστες» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Αυτό το τοξικό κλίμα που διαμορφωνόταν με ευθύνη της κυβέρνηση έχει παρενέργειες... Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να μη ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης και να αφήσουμε τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γεννηματά: Η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, βρέθηκε στο κτίριο του ΣΚΑΪ και της «Καθημερινής» και καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

«Η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ είναι πλήγμα κατά της Δημοκρατίας. Την καταδικάζουμε» ανέφερε η Φώφη Γεννηματά και συνέχισε:

«Δεν αρκεί όμως η λεκτική καταδίκη. Οι δράστες πρέπει να βρεθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

«Η Κυβέρνηση επιβάλλεται επιτέλους να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα μη ανοχής στη βία. Η στοχοποίηση πολιτικών κομμάτων και μέσων ενημέρωσης είναι σε έξαρση και είναι απαράδεκτο. Χρειάζεται γι’ αυτό να δοθεί ένα τέλος στα διχαστικά κηρύγματα που ρίχνουν νερό στο μύλο όσων επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Αφύπνιση από όλους μας» υπογράμμισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ενέργεια ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση 

Βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ, καταδικάζοντάς την απερίφραστα, όπως τονίζεται από το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την τοποθέτηση βόμβας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Αποτελεί μια βαθιά αντιδημοκρατική ενέργεια, που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία και την ενημέρωση. Οι αστυνομικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν τάχιστα τις έρευνές τους και οι δράστες να οδηγηθούν άμεσα στη Δικαιοσύνη».

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του σταθμού βρέθηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό λέγοντας πως «ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην εξίσωση και των πλαίσιο της αντιπαράθεσης… Μένουν πάντα στο περιθώριο των εξελίξεων, ευτυχώς δεν υπάρχουν ανθρωπινά θύματα». Την ίδια ώρα οι δύο δημοσιογράφοι, Δημήτρης Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, προσπάθησαν να «πείσουν» τον κ. Βούτση ο ΣΥΡΙΖΑ να σπάσει το εμπάργκο προς τον γνωστό σταθμό με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά: «Μην συμψηφίζουμε και εργαλειοποιούμε αυτά τα ζητήματα, είναι διαφορετικά ζητήματα, δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο ζύγι, ούτε καν επηρεάζουν».

«Πιστεύω ότι η χώρα γύρισε σελίδα, βγαίνουμε από το ξέφωτο, και αυτό θα βοηθήσει να μην υπάρξουν ακρότητες» σημείωσε και τελικά η πολυπόθητη δήλωση δεν βγήκε από το στόμα του υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης.

Μπακογιάννης για επίθεση σε ΣΚΑΙ: Κατακτάς τη Δημοκρατία με Δημοκρατία

Τη στήριξή του για την επίθεση στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Καθημερινή εξέφρασε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος Δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης.

Με ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε πως: «Η επίθεση στον ΣΚΑΙ είναι η επιβεβαίωση και η σφραγίδα της τοξικότητας και του ακραίου διχασμού. Εντάσσεται στη λογική ή καλύτερα στον παραλογισμό των αποκλεισμών,της στοχοποίησης και του «Με εμάς ή με τους άλλους». Με δεδομένο ότι δεν είχαμε, ευτυχώς, κανένα θύμα, ας αναλογιστούν εκείνοι που όλα αυτά τα χρόνια εκστομίζουν «βόμβες» κατά «αντιπάλων» ότι την Δημοκρατία την κατακτάς με Δημοκρατία. Πρέπει να την μπορείς και να την αντέχεις».

Σπυράκη: Ευθύνη κυβέρνησης και αστυνομίας να βρεθούν οι τρομοκράτες

"Είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά", δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη

Η Δημοκρατία, η πολυφωνία και η ελευθεροτυπία δεν φιμώνονται και δεν τρομοκρατούνται από κανέναν είπε σήμερα στον ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Η Κα Σπυράκη, τόνισε πως είναι απαραίτητο οι τρομοκράτες να βρεθούν αμέσως και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Παππάς για έκρηξη σε ΣΚΑΙ: Χρειάζεται σύσσωμη καταδίκη των πρακτικών

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητη η απόλυτη καταδίκη. Και απόλυτη καταδίκη σημαίνει και περιθωριοποίηση και μη εργαλειοποίηση αυτής της αποτρόπαιης πράξης στην πολιτική αντιπαράθεση» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Παπακώστα: Η Δημοκρατία δεν απειλείται

Τον αποτροπιασμό της για την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ εξέφρασε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή, δεν απειλείται» ανέφερε η υφυπουργός σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό.

Κώστας Ζαχαριάδης: Είναι μια άθλια πράξη, καταδικαστέα από κάθε δημοκράτη πολίτη

«Το βομβιστικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ είναι μια άθλια πράξη, καταδικαστέα από κάθε δημοκράτη πολίτη. Η δημοκρατία μας είναι εδραιωμένη, δεν τραυματίζεται, δεν απειλείται. Ο τρόμος και ο φόβος δεν μπορούν να μπουν στην τηλεοπτική και τη πολιτική ζωή της χώρας. Θα είναι πάντα εκτός» ανέφερε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για της επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

ΠΟΤΑΜΙ για ΣΚΑΪ: Οι αρχές πρέπει να ανακαλύψουν τους ενόχους

«Η βομβιστική επίθεση εναντίον Μέσων Ενημέρωσης είναι επίθεση εναντίον της Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΟΤΑΜΙ

ΚΙΝΑΛ: Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται

Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Στ. Μαλέλης για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ.

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά και απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ. Η Δημοκρατία και η Ενημέρωση δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση οφείλει να βρει τους δράστες και να τους στείλει στη Δικαιοσύνη. Οι εργαζόμενοι όρθιοι θα συνεχίσουν τον αγώνα της ενημέρωσης. Είμαστε στο πλευρό τους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μαλέλης.

ΚΚΕ: Αυτές οι ενέργειες είναι απόλυτα καταδικαστέες

«Οι ενέργειες αυτές είναι απόλυτα καταδικαστέες. Λειτουργούν, εκτός των άλλων, ως άλλοθι για την ένταση της καταστολής και βοηθούν αντικειμενικά εκείνους, που θέλουν να επιβληθεί κλίμα φόβου και σιγή νεκροταφείου στον λαό» αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Γ.Γ. ειδικών φρουρών για ΣΚΑΪ: Ηταν πάνω από 6 κιλά εκρηκτική ύλη, έχει κάνει κρατήρα, μπήκε χειρουργικά

Την εκτίμηση ότι οι άγνωστοι που έβαλαν τη βόμβα στο κτήριο του ΣΚΑΪ τα ξημερώματα της Δευτέρας «ήθελαν να ισοπεδώσουν το κτήριο» εξέφρασε στο ο ΓΓ των ειδικών φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. Μάλιστα επικαλούμενος πληροφορίες από συναδέλφους του είπε ότι «η ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που έχει χρησιμοποιηθεί πρέπει να είναι πάνω από 6 κιλά. «Έχει κάνει ένα κρατήρα και το ωστικό κύμα δείχνει ότι έχει μπει χειρουργικά αυτή η βόμβα. Έχει γίνει σχεδιασμός με το ωστικό κύμα που γίνεται ισχυρότερο όσο ανεβαίνει πιο ψηλά.

«Αν την είχαν βάλει πιο μέσα δεν θα υπήρχε κτήριο, ευτυχώς που ελήφθησαν όλα τα μέτρα και αποκλείστηκε το σημείο» πρόσθεσε.

Το tweet του Θεοδωράκη για την βόμβα στον ΣΚΑΪ

Την βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ καταδίκασε ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter.

Κικίλιας: «Όχι» στην ακραία ρητορική από όπου και αν προέρχεται

«Όσοι ακραία και διχαστικά στοχοποιούν την ελευθερία του λόγου τρέφουν τη βία. Χαίρομαι που όλοι οι συνάδελφοι την καταδίκασαν χωρίς αστερίσκους. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή στην ακραία ρητορική, από όπου και αν προέρχεται, γιατί οδηγεί σε φαινόμενα που κανείς δεν θα ήθελε». Αυτό τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, στη Βουλή.

Παυλόπουλος: Καταδίκη της «προκλητικώς αντιδημοκρατικής ενέργειας»

Την αμέριστη συμπαράστασή του, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, μαζί με την απερίφραστη καταδίκη της συγκεκριμένης ενέργειας.

Τζανακόπουλος: Αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στον ΣΚΑΪ

«Η καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και της εφημερίδας Καθημερινή είναι αυτονόητη και απερίφραστη. Τέτοιες ενέργειες έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουν» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.