Δολοφονία με μαχαίρι σημειώθηκε τη Δευτέρα στις φυλακές Κορυδαλλού, με θύμα Αλβανό κρατούμενο, ο οποίος εμπλεκόταν σε πολύκροτες υποθέσεις που αφορούν δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο κρατούμενος είχε συλληφθεί αρχικά για το συμβάν με τους πυροβολισμούς σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014. Στη συνέχεια κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Ο κ. Αντωνόπουλος εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ στη διαμάχη του με τις εταιρείες Energa και Hellas Power.

Πιο πρόσφατα, κατηγορήθηκε μαζί με άλλους ομοεθνείς του ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Κρατούταν στις φυλακές Δομοκού και σήμερα μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, καθώς την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου.

Ο φόνος του έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων στην 5η πτέρυγα του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δράστης του φόνου είναι Αλβανός συγκρατούμενος του Μπάκο, κατηγορούμενος ως ο φυσικός αυτουργός στο φόνο Ζαφειρόπουλου.

Ανακοίνωση υπουργείου Δικαιοσύνης

Τη δολοφονική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού επιβεβαιώνει με ανακοίνωση του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «Δολοφονική επίθεση δέχτηκε σήμερα το πρωί στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού Ι ο Αλβανός κρατούμενος Α.Β. από δύο συγκρατούμενούς του.

Το θύμα, όπως και ο ομοεθνής δράστης και συγκρατούμενός του είχαν μεταχθεί από το Κ.Κ. Δομοκού, προκειμένου να δικαστούν ως κατηγορούμενοι -για ηθική και φυσική αυτουργία αντίστοιχα- στην υπόθεση δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και βρίσκονταν στην ίδια πτέρυγα των μεταγωμένων, όπου είχαν κρατηθεί και παλιότερα. Το θύμα είχε καταδικαστεί επίσης για απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.

Το συμβάν διερευνάται ποινικά και πειθαρχικά, ενώ μετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου πραγματοποιείται έκτακτη σύσκεψη στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, υπό τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής».