Για σοβαρά αδικήματα ερευνώνονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των αποφυλακίσεων με πλαστά πιστοποιητικά στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σήμερα, οι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να υποβάλουν τα υπομνήματα έγγραφων εξηγήσεων τους στις 4 Φεβρουαρίου 2019.

Πρόκεται για τον Αριστείδη Φλώρος και τακόμα 15 πρόσωπα που ερευνώνται για την υπόθεση.

Από τους 16 εμπλεκόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες οι έξι είναι ιατροί και υπηρετούν υπηρετούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε ιδιωτική κλινική αλλά και στο ΚΕΠΑ Νίκαιας που εξέδωσε ιατρικές πιστοποιήσεις για τον Αρ.Φλώρο.

Επίσης, για την υπόθεση ελέγχονται υπάλληλοι του ΙΚΑ, δικηγόρος και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, βεβαίως ο ίδιος ο Αριστείδης Φλώρος αλλά και ισοβίτης που βρέθηκε να έχει κάνει χρήση των ιδίων μεθόδων προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Τα ερευνώμενα αδικήματα στην υπόθεση είναι αυτά της εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκίας( παθητική και ενεργητική) , των ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλοι κρατούμενοι που έκαναν χρήση πλαστών ιατρικών γνωματεύσεων για να βγούν.

Συνολικά στην Εισαγγελία Διαφθοράς έχουν φθάσει προς έρευνα 370 φάκελλοι πρόωρων αποφυλακίσεων, οι περισσότερες από τις οποίες δεν εμφανίζουν πρόβλημα, αλλά υπάρχουν και πολλές που είναι στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων.