Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, επισημαίνοντας ότι έρχεται νέα επιδείνωση του καιρού το διήμερο, σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με το Δελτίο αναμένονται:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις πρωινές ώρες στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια και γρήγορα στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Β. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Μακεδονίας.

Γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που η έντασή τους θα φθάνει τα 8 και στο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ.

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια

Αναλυτικά:

Bροχές και καταιγίδες που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις θα εκδηλωθούν κυρίως πάνω από θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές την Παρασκευή. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία 1 έως 8 βαθμούς, στη Θράκη από 4 έως 12, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 14, στα νότια ηπειρωτικά από 7 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 12, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 15 βαθμούς και στην Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές που μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.