Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε σήμερα η κηδεία του παλαίμαχου διεθνή μπασκετμπολίστα Αντώνη Λάνθιμου, στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγός του Αριάν Λαμπέντ και ο γιος του Γιώργος Λάνθιμος, που στις 23 Ιαναουαρίου, δύο ημέρες πριν το θάνατο του πατέρα του, ενημερώθηκε πως η ταινία του με τίτλο The Favourite είναι υποψήφια σε δέκα κατηγορίες για Oscar.

Συγγενείς, φίλοι, άνθρωποι του αθλητισμού και δη από τον χώρο του μπάσκετ έσπευσαν να πουν το «στερνό αντίο» σε έναν από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της δεκαετίας του '60 και του '70.

Ο Αντώνης Λάνθιμος συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα μπάσκετ του Παγκρατίου, ενώ υπήρξε διεθνής μετρώντας 9 συμμετοχές. Επί των ημερών του το Παγκράτι τερμάτισε τρεις φορές στην πρώτη τριάδα της Α΄ Εθνικής, πρόγονο της Basket League (Α1).

Ο Αντώνης Λάνθιμος είχε προσπαθήσει να εμφυσήσει στο γιο του την αγάπη για το μπάσκετ, με τον Γιώργο Λάνθιμο να παίζει επίσης στο Παγκράτι, ενώ είχε παίξει σε 3 αγώνες στην Α1 στο ξεκίνημα της σεζόν 1991-92 ως έφηβος, όταν οι Έλληνες παίκτες έκαναν απεργία ζητώντας από την Πολιτεία να αναγνωριστεί το μπάσκετ ως επαγγελματικό.