Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ενόψει της συνεδρίασης του δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος των φυλακών.

Συγκεκριμένα, από το πρωί είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήνατα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα η παρουσία αστυνομικής δύναμης ήταν ισχυρή.

Υπό δρακόντεια μέτρα έγινε και η μεταγωγή από τις φυλακές Κορυδαλλού του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού στην υπόθεση Κλοντιάν Λεκοτσάι και του φερόμενου φυσικού αυτουργού Ιμπραχίμ Μπραχιμαί.

Η δίκη διεκόπη μετά από αίτημα του Λεκοτσάι για πενθήμερη διακοπή καθώς ο παραιτήθηκε ο συνήγορος του από την υπεράσπιση του, ενώ επιπλέον είπε ότι συγκεντρώνει στοιχεία για την υπόθεση.

«Κυρία πρόεδρε χθες από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού» είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο με εμφανή ειρωνική διάθεση.

Το δικαστήριο κατόπιν σχετικής πρότασης του εισαγγελέα της έδρας, διέκοψε για την 1η Μαρτίου για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας ο νέος δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Νωρίτερα, Μπραχιμάι ενημέρωσε το δικαστήριο επίσης με ειρωνικό στιλ: «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουμε αποφασίσει να τους φέρουμε όλους μαζί μια ημέρα....μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τον σκοτώσουν, όπως σκότωσαν τον Ντούσα...» (πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα).