Ραντεβού στις 9:00 έξω από το ΣτΕ δίνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί στα φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, διαμαρτυρόμενοι για το ωράριο, τις συνθήκες εργασίας και ζητώντας να μην μειωθεί περαιτέρω ο μισθός τους.

Οι εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν έξω από το ΣτΕ, γιατί σήμερα εκδικάζεται εκεί η προσφυγή της ομοσπονδίας των ιδιοκτητών των φροντιστηρίων (ΟΕΦΕ).


Με την προσφυγή ζητούν να ακυρωθεί το άρθρο 30 του Ν. 4415/2016 με το οποίο θεσμοθετείται πλήρες ωράριο εργασίας, με απόδοση 25 ενσήμων το μήνα, προσαρμόζοντας το ωράριο με αυτό των εκπαιδευτικών και κατώτατο μεικτό ωρομίσθιο στα 7,43 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν

Υπογραφή αξιοπρεπών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.
Βιώσιμους και δίκαιους όρους εργασίας και αμοιβής για όλους τους εκπαιδευτικούς σε Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
Πλήρη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Αποκατάσταση των όρων επεκτασιμότητας και μετενέργειας, όπως ίσχυαν πριν τη μνημονιακή λαίλαπα και τις προβλέψεις της Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου του 6/2012.
Το ωρομίσθιο των 7,43 ευρώ μικτά που ισχύει σήμερα δεν ικανοποιεί στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζόμενων και πρέπει με την νέα ΣΣΕ να αυξηθεί.