Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας διατάχθηκε να μεταχθεί ο γνωστός δικηγόρος ο οποίος προφυλακίστηκε πριν δύο 24ώρα για την εμπλοκή του στην «μαφία των φυλακών».

Το δικαστήριο διέταξε σήμερα ο δικηγόρος να μεταχθεί στη δικαστική αίθουσα όπου δικάζεται η υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του, τον Νοέμβριο του 2014, προκειμένου να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Ο δικηγόρος κλήθηκε να παρασταθεί ως πολιτική αγωγής στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του για την οποία έχει καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος.

Ο δικηγόρος επέλεξε να μην παραστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ως «άγγελος» εμφανίστηκε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενημερώνοντας πως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε δήλωση του κατηγορούμενου δικηγόρου στην οποία ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να παραστατώ ως πολιτικώς ενάγων» συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

Για «αντιφατική ερμηνεία» της δήλωσης η οποία μπορεί να εκληφθεί και ως παραίτηση από την πολιτική αγωγή έκανε λόγο η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου η οποια παραλληλα εξέφρασε την αντίρρηση της στην αναβολή της υπόθεσης.

Ωστόσο, ανέκυψε σοβαρό πρόβλημα όταν ο δικηγόρος Θ.Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε μέχρι χθες τον 65χρονο δικηγόρο.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ειχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση».

Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνησε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορουμενο δικηγόρο με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφερετική περίτωση θα διατάξει την μεταγωγή του «για να ξεκαθαρίσει».

Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία. Στο δικαστήριο μετήχθησαν οι κατηγορούμενοι Αριστείδης Φλώρος, ο οποιος αρνείται κατηγορηματικά οτι ηταν ο ανθρώπος που έδωσε την εντολή στους δυο φυσικούς αυτουργούς που φέρονται ως μέλη του κυκλώματος των φυλακών να δολοφονήσουν τον δικηγόρο τον Νοέμβριο 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη και οι δυο Αλβανοί, οι οποίοι φέρονται να εχουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου.

Ο ένας κατηγορείται για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου ενώ ο δεύτερος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και παράλληλα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.