Ολοκληρώθηκε η διπλή αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιούσε από το πρωί η ΕΛ.ΑΣ σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επιχείρησης, από το πρώτο κτίριο προσήχθησαν 68 αλλοδαποί, ενώ από το δεύτερο συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Όλοι οι προσαχθέντες και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε μία ακόμα επιχείρηση της Αστυνομίας σε κτίρια που τελούν υπό κατάληψη στην περιοχή των Εξαρχείων. Είχε προηγηθεί η σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Το πρώτο από τα δύο κτίρια είναι παράρτημα του υπουργείου Πολιτισμού και τελούσε υπό κατάληψη εδώ και 3 χρόνια. Το δεύτερο κτίριο βρίσκεται επί της Ζωοδόχου Πηγής και το είχαν καταλάβει αντειξουσιαστές από τις 21 Απριλίου του 2014.

Από τα κτίρια βγήκαν περίπου 70 άτομα, όλοι μετανάστες και πρόσφυγες. 

Μία ακόμα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και σε διαμέρισμα των Εξαρχείων, όπου εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών. Ενα άτομο συνελήφθη.

Μόλις λίγες ώρες νωρίτερα, η αναπληρώτρια της Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, είχε επιμείνει στη γνωστή θεωρία ότι δεν υπάρχει «άβατο» στη συγκεκριμένη περιοχή.

Απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, η κ. Παπακώστα είπε: «Στα Εξάρχεια πήγα πρόσφατα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, μπορούν να γίνουν η Μονμάρτρη της Αθήνας, πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συνομιλητών της.

Με μία μόνο φράση φρόντισε να απαξιώσει ο Νίκος Δένδιας την Κατερίνα Παπακώστα. «Σέβομαι τον εαυτό μου και τους συνομιλητές μου, δεν έχει έννοια να πω οτιδήποτε. Πάμε παρακάτω» ανέφερε ο πρώην υπουργός δίχως να αφήσει περιθώρια για περαιτέρω σχόλια.