Μετά τον δικηγόρο Αλ.Λυκουρέζο στο βήμα του μάρτυρα στη δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ανέβηκε ο αρχιφύλακας και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αντώνη Αραβαντινός, καταθέτοντας σημαντικά στοιχεία για όσα του είπε ο γνωστός ποινικολόγος σε επίσκεψη του στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγες ώρες πριν από τη δολοφονία του. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είχε πει ότι "ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους...» ενώ του είχε αναφέρει πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γίνονταν παζάρι» και ότι ζητούσαν από τον εντολέα του Αρ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποσυρθούν καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που ενοχοποιούσαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Επίσης, ο αρχιφύλακας τόνισε ότι ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος του είχε πει και συγκεκριμένα ονόματα δικηγόρων που ζητούσαν τα χρήματα, ωστόσο ο ίδιος κατά τη σημερινή κατάθεσή του στο δικαστήριο απέφυγε να τα αναφέρει.
Παράλληλα,, ο κ. Αραβαντινός αναφέρθηκε και στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος από τον Κλοντιάν Λεκοτσάι, για τον οποίο τόνισε ότι του τηλεφώνησε και του είπε πως ο Αρ. Φλώρος του χρωστάει χρήματα και πως αν δεν του τα δώσει, τότε θα του τα χρωστάει εκείνος. «Πήγαινα στο σπίτι μου από δέκα διαφορετικά δρομολόγια, μου έλεγε πως γνώριζε που πάνε φροντιστήριο τα παιδιά μου», είπε ο κ. Αραβαντινός, χαρακτηρίζοντας τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών ως έναν άνθρωπο «ικανό για τα πάντα, εκδικητικό, μανιακό και χωρίς μέτρο» ο οποίος θέλησε «να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Ο κ. Αραβαντινός μάλιστα εξέφρασε την εκτίμηση ότι τον απειλούσε ο Λεκοτσάι επειδή θεωρούσε ότι ο ίδιος «κρατάει» τον Αρ. Φλώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον προσεγγίσει. «Δυστυχώς μόνο το ψυχιατρείο των φυλακών μπορούσε να προστατεύσει το Φλώρο. Όταν βάζεις τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τα λουκάνικα θα την πληρώσουν» είπε στην κατάθεσή του ο αρχιφύλακας, δίνοντας μια εικόνα στο δικαστήριο για την κατάσταση των ελληνικών φυλακών.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεση του, υπήρξε ένταση με τον φερόμενο εγκέφαλο του "κυκλώματος των φυλακών", Αλβανό κακοποιό, Κλοντιάν Λεκοτσάι με τον Αλβανό κατηγορούμενο να τον διακόπτει συνεχώς.

Χαρακτηριστικός είναι ο παρακάτω διάλογος ανάμεσα στους δύο άνδρες :


Λεκοτσάι: Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ ...

Αραβαντινός: Δεν μου είπες Κλόντι ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;

Λεκοτσάι: Πλάκα μου κάνεις, εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;

Σε άλλο σημείο ο Αν. Αραβαντινός απευθυνόμενος στον Αλβανό κακοποιό του είπε «κόζα μόστρα είσαι αλλά ήθελες να γίνεις Κόζα Νόστρα...».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.