150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. + έξτρα για το πασπάλισμα του ταψιού
7-8 γρ. μαγιά (1 φακελάκι)
80 γρ. χλιαρό νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την επικάλυψη
100 γρ. γλυκό κρασί Σάμου
1 κ.σ. μέλι
100 γρ. σταφύλια κόκκινα, κομμένα στη μέση και χωρίς κουκούτσια
150 γρ. γραβιέρα Νάξου, κομμένη σε κυβάκια 0,5 εκ.
100 γρ. φέτα πικάντικη, τριμμένη λίγο με τα χέρια
1/2 κ.γ. πιπέρι, τριμμένο
φυλλαράκια δυόσμου, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βάζουμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια ταχύτητα έως ότου γίνει μια ωραία και ελαστική ζύμη για 5-8 λεπτά.
Την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέσα σε ένα καλά λαδωμένο μπολ και σκεπασμένη με μια πετσέτα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Θα πάρει περίπου 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C, στον αέρα, τουλάχιστον 40 λεπτά πριν ψήσουμε την πίτσα μας.
Για την επικάλυψη
Βάζουμε το κρασί με το μέλι σε ένα κατσαρολάκι.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει πολύ λίγο, δηλαδή γύρω στις 2 κ.σ.
Προσθέτουμε τα σταφύλια και ανακατεύουμε για να καλυφθούν όλα με το σιρόπι του κρασιού.
Άφαιρούμε αμέσως το μείγμα από το κατσαρολάκι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα τυριά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Για τη συναρμολόγηση - ψήσιμο
Βάζουμε το ζυμάρι σε ένα ταψάκι διαμέτρου 25 εκ., που το έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι, και το απλώνουμε μέχρι να φτάσει σε πάχος 0,5 εκ. (στην περιφέρεια της πίτσας το αφήνουμε ένα εκατοστό πιο χοντρό).
Στρώνουμε τα υλικά που έχουμε στο μπολ.
Ψήνουμε την πίτσα για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανή.
Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε.