Γεμιστό καρπούζι με γευστική μους τυριού
ΥΛΙΚΑ
- 1 καρπούζι (περίπου 2 κιλά)
- 500 γρ. ανθότυρο
- 150 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
Για τη μους τυριού
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
- Προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ ώστε να χτυπηθεί καλά όλο το μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και έπειτα κόβουμε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες πάχους 4 εκ.
- Κόβουμε την κάθε φέτα σε περίπου 3 κομμάτια.
- Με ένα μαχαιράκι κόβουμε προσεκτικά το εσωτερικό του κάθε κομματιού ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή 2 εκ. και να τη γεμίσουμε με τη μους τυριού. Θέλουμε να μείνει 1 εκ. πάχος από κάθε πλευρά.
- Γεμίζουμε με τη μους τυριού και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.