ΥΛΙΚΑ
  • 1 καρπούζι (περίπου 2 κιλά)
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 150 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • φύλλα δυόσμου, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους τυριού

  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε το ανθότυρο και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το τυρί.
  • Προσθέτουμε το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα από το λεμόνι, και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ανά διαστήματα καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου με μια μαρίζ ώστε να χτυπηθεί καλά όλο το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε το καρπούζι στη μέση και έπειτα κόβουμε το κάθε ημισφαίριο σε φέτες πάχους 4 εκ.
  • Κόβουμε την κάθε φέτα σε περίπου 3 κομμάτια.
  • Με ένα μαχαιράκι κόβουμε προσεκτικά το εσωτερικό του κάθε κομματιού ώστε να δημιουργηθεί μια εσοχή 2 εκ. και να τη γεμίσουμε με τη μους τυριού. Θέλουμε να μείνει 1 εκ. πάχος από κάθε πλευρά.
  • Γεμίζουμε με τη μους τυριού και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr