ΥΛΙΚΑ
  • 2 αστακοί, 500 γρ. ο καθένας, κατεψυγμένοι
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 300 γρ. λευκό κρασί (Μαντινεία, Ασύρτικο)
  • 6 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κόκκινη ή πράσινη πιπεριά τσίλι με σπόρια ή χωρίς, ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε το φαγητό (προαιρετικά)
  • 2-3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κοτόπουλο
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες

Για το σερβίρισμα

  • γραβιέρα, τριμμένη (προαιρετικά)
  • 30 γρ. φύλλα βασιλικού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το σώμα του αστακού στα δύο.
  • Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και πολύ αλάτι στη φωτιά και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
  • Με τη βοήθεια μιας τσιμπίδας αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το νερό και τα κρατάμε χωριστά σε ένα μπολ, μέχρι να τα χρειαστούμε. Σε άλλο μπολ κρατάμε 150 γρ. από το νερό του βρασμού.
  • Βάζουμε σε μία πλατιά κατσαρόλα (που να χωράει τους αστακούς) το κρασί, τα 150 γρ. νερό από το βρασμό των ζυμαρικών, το θυμάρι, το τσίλι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και τον κύβο κοτόπουλο.
  • Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, προσθέτουμε τα κομμάτια του αστακού και βράζουμε για άλλα 5-7 λεπτά. Αφαιρούμε τον αστακό από την κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι.
  • Σιγοβράζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά της κατσαρόλας στο μισό.
  • Αφαιρούμε τα κλωναράκια του θυμαριού και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και την αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση η κρέμα γάλακτος.
  • Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε λεπτές λωρίδες και τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  • Βάζουμε τα μακαρόνια σε μία πιατέλα μαζί με τους αστακούς και τη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε από πάνω τη γραβιέρα, τα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr