- Φτιάχνουμε ένα σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι.
- Περιμένουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Κόβουμε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια.
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ το σιρόπι και το καρπούζι μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες μείγμα.
- Το μεταφέρουμε σε ένα σκεύος και βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες.
- Για να σερβίρουμε χρειάζεται να μείνει το σορμπέ για 5 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με καρπούζι κομμένο σε κυβάκια.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr