Συστατικά

Για το πέστο
  • 100 γρ. φρέσκο βασιλικό
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα
  • ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • 200 γρ. νιβατό 10%
Για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. βίδες βρασμένες
  • 100 γρ. τοματίνια
  • 1 αγγούρι
  • 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το πέστο
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, τα αμύγδαλα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το μπούκοβο και το αλάτι.
Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν πάστα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το νιβατό. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για το σερβίρισμα
Βάζουμε σε ένα μπολ τις βρασμένες βίδες και περιχύνουμε με το πέστο.
Κόβουμε τα τοματίνια σε ακανόνιστα κομμάτια, το αγγούρι σε κυβάκια και τα βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βάζουμε φύλλα βασιλικού, πιπέρι, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Πηγή:akispetretzikis.com