Συστατικά

500 γρ. σπαγγέτι
1 κύβος λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
3 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
200 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. blue cheese
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
150 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
πιπέρι
Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 200 γρ. από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά και διαλύουμε τον κύβο μέσα σε αυτό.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να χρυσαφίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το νερό με τον κύβο και την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει η κρέμα ενώ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε τα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.