Υλικά Συνταγής

325 γραµ. βούτυρο Κέρκυρας μαλακό (σε θερμ. δωμ.)
1 κρόκο αυγού
1 βανίλια
1 /2 φλ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
500 γραµ. αλεύρι γ.ο
χ. (κοσκινισμένο)
σταγόνες σοκολάτας (ή κομματάκια σοκολάτας) για το τέλος

Εκτέλεση

Για τα εύκολα μπισκότα βουτύρου με κομμάτια σοκολάτας, βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και τη σοκολάτα.

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Χαμηλώνουμε το μίξερ και σταδιακά ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι. Στο τέλος η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή εύπλαστη και βουτυράτη.

Βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο. Πιάνουμε ένα κομμάτι ζύμης μεγέθους όσο ένα καρύδι.

Πατάμε με το δάχτυλο και κάνουμε λακκούβα στην μέση. Εκεί στην λακκούβα μπήγουμε ένα κομματάκι σοκολάτα.

Φτιάχνουμε όλα τα μπισκότα με τον ίδιο τρόπο.

Τα αραδιάζουμε αραιά μεταξύ τους, σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20΄ να σταθεροποιηθούν. Δεν θα πάρουν πολύ χρώμα.

Αφού ψηθούν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές κουτί για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά μέχρι το τελευταίο.

Πηγή: argiro.gr