Πατάτες στο φούρνο με κιμά και τυρί φέτα
746et1546689604083
Γεύσεις

Πατάτες στο φούρνο με κιμά και τυρί φέτα

Ένα πιάτο για τους εκλεκτούς καλεσμένους σας

Υλικά

Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας κοφτές
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ ψιλοκομμένα

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Πατάτες 1 1/2 κιλό κομμένες ροδέλες
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ
Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας
Τυρί φέτα 100 γρ τριμμένη
Κασέρι 200 γρ τριμμένο
Αλάτι - πιπέρι - κανέλα
Κύβο λαχανικών 1 τεμ
Νερό όσο χρειαστεί

Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για να τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν. Μετά σοτάρουμε και τον κιμά καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και λίγο κανέλα κι ανακατεύουμε. Βάζουμε το διαλυμένο στο μπλέντερ ντοματάκι κον κασέ, τον ντοματοπολτό, 1 ποτήρι νερό ,τον κύβο λαχανικών και τις πατάτες κι αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά (παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί κι άλλο νεράκι). Αδειάζουμε την μισή δόση σε πυρίμαχο σκεύος ,προσθέτουμε την τριμμένη φέτα ενδιάμεσα,το μισό τριμμένο κασέρι και στη συνέχεια αδειάζουμε την υπόλοιπη δόση κιμά με πατάτες, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι ,το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τις πατάτες να δούμε αν είναι μαλακές και είναι έτοιμο να το σερβίρουμε ζεστό.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα