Υλικά
Για την τονοσαλάτα
1 συσκευασία τόνου σε νερό (150γρ.)
1 κουτ. σούπας λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας αγγουράκι τουρσί ή κάππαρη, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας σέλερι ή σέλινο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών 
αλάτι, πιπέρι

Για τη σύνθεση
γαλλική μπαγκέτα ή άλλο ψωμί για σάντουιτς
ντομάτα σε φέτες
φύλλα μαρούλι

Διαδικασία
Στραγγίζετε τον τόνο και τον βάζετε σε ένα μπολ. Τον «θρυμματίζετε» με πιρούνι, έτσι ώστε να μην έχει χοντρά κομμάτια.

Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για την τονοσαλάτα, ανακατεύετε καλά, δοκιμάζετε και διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Κόβετε την μπαγκέτα στη μέση, βάζετε φύλλα μαρουλιού και φέτες ντομάτας, γεμίζετε με την τονοσαλάτα και απολαμβάνετε.