Τρουφάκια με καρύδια ή αμύγδαλα: Ένα υπέροχο γλυκό που απογειώνει τη γεύση
Με κονιάκ και ανθόνερο
Υλικά
Καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα 700 γρ τριμμένα στο μπλέντερ
Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 125 γρ τριμμένη
Ανθόνερο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζανάκι του καφέ
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την τρούφα και το κονιάκ) μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την τρούφα και σε ένα άλλο το κονιάκ. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια ενώ παράλληλα βρέχουμε τα χέρια μας στο μπολ με το κονιάκ για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Μετά τα περνάμε από το μπολ με την τρούφα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια (που υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά για τρουφάκια) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.
Καρύδια ή αμύγδαλα ανάλατα 700 γρ τριμμένα στο μπλέντερ
Φρυγανιά τριμμένη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Κουβερτούρα 125 γρ τριμμένη
Ανθόνερο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζανάκι του καφέ
Ζάχαρη 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από την τρούφα και το κονιάκ) μέχρι να γίνουν ένα συμπαγές μείγμα. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την τρούφα και σε ένα άλλο το κονιάκ. Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια ενώ παράλληλα βρέχουμε τα χέρια μας στο μπολ με το κονιάκ για να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας. Μετά τα περνάμε από το μπολ με την τρούφα και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια (που υπάρχουν στο εμπόριο ειδικά για τρουφάκια) και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.