Aπολαυστική μηλόπιτα
Το κλασσικό και αγαπημένο γλυκό
Υλικά
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση
Οδηγίες παρασκευής
Για τη ζύμη
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ. ζάχαρη
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Για τη γέμιση
- 6 μήλα πράσινα
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
- 1 φλιτζάνι νερό
Οδηγίες παρασκευής
- Ετοιμάζετε πρώτα τη γέμιση: Καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα βάζετε μαζί τις κανέλες, τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρολάκι να σιγοβράσουν για 40-45 λεπτά. μέχρι να μαλακώσουν πολύ. Αν δεν έχουν πιει το ζουμί τους, τα στραγγίζετε.
- Για τη ζύμη: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ρίχνετε το κονιάκ και τη βανίλια και χτυπάτε να ενσωματωθούν.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά το αλεύρι, πλάθοντας με το χέρι, μέχρι το ζυμάρι να μην κολλάει στα δάχτυλά σας. Βγάζετε το 1/3 του ζυμαριού στην άκρη και το υπόλοιπο το απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψάκι, φροντίζοντας να καλύψετε τον πάτο και τα πλαϊνά.
- Ρίχνετε μέσα τη γέμιση και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια. Με το υπόλοιπο ζυμάρι φτιάχνετε λεπτά μπαστουνάκια και τα τοποθετείτε επάνω από τη γέμιση.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στις αντιστάσεις. Ψήνετε τη μηλόπιτα για 45-50 λεπτά.