Συστατικά
Για τη γέμιση

  • 6 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 4 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 250 γρ. ένταμ, τριμμένο
  • 50 γρ. κέτσαπ
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
Για τη σύνθεση

8 φύλλα κρούστας για πίτες
50 γρ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη γέμιση

  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζουμε τα μπούτια του κοτόπουλου μαζί με τα καρότα για περίπου 30-40 λεπτά.
  • Σουρώνουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρότα, αφαιρούμε την πέτσα από τα μπούτια του κοτόπουλου, και τα ξεψαχνίζουμε.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το μπέικον, και κόβουμε τις πιπεριές σε κυβάκια.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε το μπέικον, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τα καρότα, αλάτι, πιπέρι, το κρασί, και αφήνουμε για 1 λεπτό να εξατμιστεί η μισή ποσότητα του κρασιού.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το θυμάρι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα για 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, την κέτσαπ και τα αβγά.
  • Ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει, για περίπου 20 λεπτά.
Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα τέσσερα από τα οκτώ φύλλα κρούστας, τοποθετώντας τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας.
  • Λαδώνουμε τα φύλλα με ένα πινέλο και βάζουμε το ένα πάνω από το άλλο.
  • Μόλις τοποθετήσουμε και το τέταρτο φύλλο, απλώνουμε τη μισή γέμιση κατά μήκος αφήνοντας 2 εκ. κενό από τις άκρες των φύλλων.
  • Διπλώνουμε προς τα μέσα τις μικρές πλευρές και αρχίζουμε να ρολάρουμε.
  • Μεταφέρουμε το ρολό σε ένα ταψί.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση.
  • Τοποθετούμε προσεκτικά και το δεύτερο ρολό στο ταψί.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα ρολά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε για λίγο τα ρολά να κρυώσουν.
  • Σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com