Tιραμισού με κονιάκ και κακάο
Υλικά
H διαδικασία
- 6 μπισκοτάκια amaretti
- 1 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι
- 400γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 100γρ. γιαούρτι
- 2 κουτ. γλυκού καφέ στιγμιαίο
- 8 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- κακάο σε σκόνη
H διαδικασία
- Για να κάνετε το γλυκό χρειάζεστε έξι ωραία μπολάκια. Βρέχετε τα μπισκοτάκια amaretti με λίγο κονιάκ και βάζετε από ένα μπισκοτάκι σε κάθε μπολάκι.
- Χτυπάτε στο μίξερ με τον αβγοδάρτη το μασκαρπόνε μαζί με το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τον καφέ και τη ζάχαρη για 5-10 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να αφρατέψουν.
- Γεμίζετε τα μπολάκια με το μίγμα και πασπαλίζετε με το κακάο περνώντας το από μικρό σουρωτηράκι. Κρυώνετε το γλυκό στο ψυγείο πριν το σερβίρετε.