Υλικά


  • 250γρ. σπαγγέτι βρασμένα
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 αβγά
  • 40γρ. βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Οδηγίες παρασκευής


  • Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια, μόνο το άσπρο μέρος. Ανακατεύετε τα σπαγγέτι με τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι.
  • Χωρίζετε το μίγμα σε οκτώ ίσα μέρη και τηγανίζετε τα μισά, φροντίζοντας να τους δώσετε στρογγυλό σχήμα τηγανίτας μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές (περίπου 3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
  • Βγάζετε τις τηγανίτες, τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες.