Yλικά

150 γρ. κάσιους

Για τη βάση

  • 100 γρ. βρώμη
  • 170 γρ. αμύγδαλα, ωμά
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 70 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτοι
  • 1 πρέζα αλάτι
Για την κρέμα

  • 120 γρ. χυμό λεμονιού
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
  • 200 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 40 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 2 κ.γ. κουρκουμά, σε σκόνη
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
Για τη σύνθεση

  • 50 γρ. μαύρα μούρα (blackberries)
  • 50 γρ. σμέουρα (raspberries)
  • 10 γρ. ινδοκάρυδο
  • φύλλα δυόσμου
Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ τα κάσιους, προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθούν, και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 2 ώρες.
Στραγγίζουμε τα κάσιους.

Για τη βάση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170o C στον αέρα.
  • Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, τα αμύγδαλα, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν.
  • Προσθέτουμε το λάδι καρύδας, τους χουρμάδες, το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x20 εκ. που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.
Για την κρέμα

  • Βάζουμε τα κάσιους στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τον χυμό λεμονιού, το κορν φλάουρ, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα του χυμού στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το σιρόπι αγαύης, τον κουρκουμά, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
  • Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί με τη βάση και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Τοποθετούμε από πάνω τα φρούτα, πασπαλίζουμε με το ινδοκάρυδο και διακοσμούμε με φύλλα δυόσμου.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com