Κουλουράκια με ούζο
Μεθυσμένα αλλά πεντανόστιμα
Υλικά
Φαρίνα 1 κιλό + 1 φλυτζάνι τσαγιού
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές γλυκού
Κονιάκ 3/4 ποτηριού
Ούζο 1 ποτήρι
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το ούζο και το κονιάκ , προσθέτουμε την ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καλά (όχι να κάψει) και βάζουμε το αλεύρι σε χαμηλή πλέον φωτιά το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα χρυσαφί το βάζουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια (περίπου λίγο μεγαλύτερα από καρύδι) , τα πατάμε με το χέρι, τα αλείφουμε με λίγο ούζο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά. Δεν περιμένουμε να ροδίσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την μισή δόση γιατί και πάλι βγαίνουν αρκετά.
Φαρίνα 1 κιλό + 1 φλυτζάνι τσαγιού
Καλαμποκέλαιο 1 ποτήρι
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλιές γλυκού
Κονιάκ 3/4 ποτηριού
Ούζο 1 ποτήρι
Ζάχαρη 1 1/2 ποτήρι
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάζουμε το ούζο και το κονιάκ , προσθέτουμε την ζάχαρη και το baking powder και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι καλά (όχι να κάψει) και βάζουμε το αλεύρι σε χαμηλή πλέον φωτιά το ανακατεύουμε συνέχεια για να μην καεί. Μόλις πάρει λίγο χρώμα χρυσαφί το βάζουμε μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά, πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια (περίπου λίγο μεγαλύτερα από καρύδι) , τα πατάμε με το χέρι, τα αλείφουμε με λίγο ούζο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη από πάνω. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου για 20 λεπτά. Δεν περιμένουμε να ροδίσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε την μισή δόση γιατί και πάλι βγαίνουν αρκετά.