Mπισκότα βρώμης με καρότο
Tα υλικά
πηγή:akispetretzikis.com
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 100 γρ. νιφάδες βρόμης
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
- 1 αβγό
- 50 γρ. λάδι καρύδας
- 60 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μπανάνα, μέτρια
- 80 γρ. καρότο, τριμμένο
- 80 γρ. μήλο, τριμμένο και στραγγισμένο
- 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες, προαιρετικά
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι ολικής, τις νιφάδες βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αυγό, το λάδι καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
- Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη μπανάνα σε ένα μπολ πιέζοντάς την με ένα πιρούνι.
- Τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το τριμμένο καρότο και το τριμμένο μήλο.
- Πλάθουμε σε μπαλάκια των 2 εκ. και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι την επιφάνεια τους και απλώνουμε προαιρετικά τα δάκρυα κουβερτούρας.
- Ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com