Tα υλικά

  • 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 100 γρ. νιφάδες βρόμης
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1 αβγό
  • 50 γρ. λάδι καρύδας
  • 60 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μπανάνα, μέτρια
  • 80 γρ. καρότο, τριμμένο
  • 80 γρ. μήλο, τριμμένο και στραγγισμένο
  • 50 γρ. κουβερτούρα, σε σταγόνες, προαιρετικά
Οδηγίες παρασκευής

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το αλεύρι ολικής, τις νιφάδες βρόμης, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός το αυγό, το λάδι καρύδας, το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα των υγρών στο μείγμα των στερεών και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
  • Στη συνέχεια πολτοποιούμε τη μπανάνα σε ένα μπολ πιέζοντάς την με ένα πιρούνι.
  • Τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το τριμμένο καρότο και το τριμμένο μήλο.
  • Πλάθουμε σε μπαλάκια των 2 εκ. και τα στοιχίζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι την επιφάνεια τους και απλώνουμε προαιρετικά τα δάκρυα κουβερτούρας.
  • Ψήνουμε για 13-15 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com