Τα υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. ξινόγαλο

Για το πανάρισμα

  • 100 γρ. γαλέτα
  • 1 κ.γ. κάρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

100 γρ. μαγιονέζα

Οδηγίες εκτέλεσης 

Για τη μαρινάδα

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1-2 εκ.
  • Βάζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε ξανά.
  • Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.

Για τo πανάρισμα

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλέτα, το κάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε στο μπολ το μαριναρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια.
  • Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 2 ταψιά με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαγιονέζα.
πηγή:akispetretzikis.com