Κοτομπουκιές παναρισμένες σε γαλέτα
Το καλύτερο σνακ για μικρούς και μεγάλους
Τα υλικά
Για τη μαρινάδα
- 200 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. ξινόγαλο
Για το πανάρισμα
- 100 γρ. γαλέτα
- 1 κ.γ. κάρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
100 γρ. μαγιονέζαΟδηγίες εκτέλεσης
Για τη μαρινάδα
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες πάχους 1-2 εκ.
- Βάζουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε ξανά.
- Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-12 ώρες.
Για τo πανάρισμα
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη γαλέτα, το κάρι, την πάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε στο μπολ το μαριναρισμένο κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά όλα τα κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε 2 ταψιά με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και ψήνουμε στον φούρνο για 8-10 λεπτά.
- Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο και σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με τη μαγιονέζα.