Μαγκαζίνο Σαββατοκύριακο
Μαγκαζίνο Σαββατοκύριακο Τηλέμαχος Σαντοριναίος
klamp_tonos
Γεύσεις

Κλαμπ σάντουιτς με καπνιστό τόνο

Υγιεινό και απολαυστικό!

Tα υλικά

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ, ολικής άλεσης
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 αβοκάντο
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ντομάτα
  • 4 φέτες τσένταρ
  • 160 γρ. τόνο, καπνιστό
  • 1 κρεμμύδι


Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. πράσινη σαλάτα
  • χυμό λάιμ, από 1/2 λάιμ
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Oδηγίες

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. 
  • Βάζουμε τις τρεις φέτες ψωμιού και αφήνουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες φέτες και το ελαιόλαδο. 
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το ένα αβοκάντο και το πιέζουμε με ένα πιρούνι για να λιώσει. Προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη. 
  • Απλώνουμε τις τρεις φέτες από το ψωμί στην επιφάνεια εργασίας μας. Απλώνουμε στις δύο φέτες το μισό μείγμα από το λιωμένο αβοκάντο. 
  • Κόβουμε το δεύτερο αβοκάντο σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη σάλτσα αβοκάντο. 
  • Κόβουμε τη ντομάτα σε φέτες και βάζουμε τις μισές πάνω από τη μια φέτα με το αβοκάντο. 
  • Βάζουμε τις δύο φέτες από το τυρί και καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού με το αβοκάντο. 
  • Προσθέτουμε από πάνω τον μισό τόνο, το μισό κρεμμύδι σε ροδέλες, πιπέρι, 1 κ.γ. λάδι από τον τόνο και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού. 
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Κόβουμε το κάθε κλαμπ σάντουιτς σε τέσσερα κομμάτια και μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος. 
  • Βάζουμε στο κέντρο τη σαλάτα, τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. 
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα