Κανελόνια με προσούτο και σπανάκι
Με κρέμα γάλακτος και τριμμένο πεκορίνο
Υλικά
500 γρ. κανελόνια έτοιμα
750 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
200 γρ. προσούτο κομμένο σε κύβους
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και περασμένη από το μύλο του πουρέ
100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
Κάνετε ένα μείγμα από το σπανάκι, το προσούτο, την πατάτα και τη μοτσαρέλα, γεμίζοντας με αυτό ένα-ένα τα κανελόνια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση.
Τα ραντίζετε από πάνω με το τριμμένο πεκορίνο και τα περιχύνετε με ένα φλυτζάνι κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστούν καλά και τα κανελόνια να τρυπιούνται με το πηρούνι. Αν χρειαστεί προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μισό φλυτζάνι γάλα.
500 γρ. κανελόνια έτοιμα
750 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
200 γρ. προσούτο κομμένο σε κύβους
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και περασμένη από το μύλο του πουρέ
100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο
Εκτέλεση
Κάνετε ένα μείγμα από το σπανάκι, το προσούτο, την πατάτα και τη μοτσαρέλα, γεμίζοντας με αυτό ένα-ένα τα κανελόνια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση.
Τα ραντίζετε από πάνω με το τριμμένο πεκορίνο και τα περιχύνετε με ένα φλυτζάνι κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστούν καλά και τα κανελόνια να τρυπιούνται με το πηρούνι. Αν χρειαστεί προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μισό φλυτζάνι γάλα.