Υλικά

100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1 πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά
450 ml χυμό πορτοκαλιού, περασμένο από τουλπάνι

Εκτέλεση

Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ανακατεύετε.Τα βάζετε σε παγωτομηχανή και αφήνετε το παγωτό να ετοιμαστεί ή βάζετε το μπολ στην κατάψυξη και αφήνετε μέχρι να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, χτυπώντας στο ενδιάμεσο 3 – 4 φορές, για να αφρατέψει.Εάν δεν έχουμε παγωτομηχανή τότε ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ σκεπάζουμε και τοποθετούμε στην κατάψυξη.Μετά από 4 λεπτά βγάζουμε το παγωτό και ανακατεύουμε με πιρούνι ώστε να σπάμε τον πάγο που δημιουργείται. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία 6 φορές ανά 45 λεπτά.Όσες περισσότερες φορές επαναλάβουμε την διαδικασία τόσο πιο ωραία υφή θα έχει το παγωτό.