Υλικά:

6 μεγάλα σύκα με τη φλούδα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε το μέλι, το κρασί και τη ζάχαρη και τα αφήνετε για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα, προσθέτετε τα σύκα ανοιχτά στη μέση και τα αφήνετε να ποτιστούν από τα υγρά αναποδογυρίζοντας τα τακτικά. Όταν η σάλτσα “δέσει” και ερχίσει να γίνεται το σιρόπι, τα αποσύρετε από το τηγάνι και τα σερβίρετε περιχυμένα από το σιρόπι. Αν θέλετε συνοδεύετε τα τηγανιτά σύκα με καλό κατσικίσιο τυρί.