Υλικά για 8 cupcakes


1 κουβερτούρα – πραλίνα (170 γραμμ.)
3 αβγά
80 γραμμ. βούτυρο + 1 κουταλάκι
100 γραμμ. αλεύρι
80 γραμμ. ζάχαρη
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. κρέμα γάλακτος
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 C. Λιώνετε το βούτυρο (για 15΄΄ σε φούρνο μικροκυμάτων) και προσθέτετε τα αβγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Τα ανακατεύετε καλά.

Στη συνέχεια, προσθέτετε στο μείγμα το ξύσμα από τη φλούδα του πορτοκαλιού και 120 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα πραλίνα. Αδειάζετε τη γέμισή σας σε φορμάκια και τα ψήνετε για 15 λεπτά.

Λιώνετε το υπόλοιπο της κουβερτούρας (50 γραμμ.) μαζί με την κρέμα γάλακτος στο φούρνο μικροκυμάτων για 1΄. Προσθέτετε το 1 κουτ. βούτυρο και 1 κουτ. ζεστό νερό και ανακατεύετε. Γλασάρετε τα cupcakes και τα τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Καθαρίζετε το πορτοκάλι και το κόβετε σε μικρά κομμάτια, τα ψήνετε στο τηγάνι για 2΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα τοποθετείτε πάνω στα cupacakes.