ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πριν 11 λεπτά
Ατομικά κεκάκια μήλου
Ένα γλύκισμα πολύ αγαπημένο
Υλικά για 8 κεκάκια
125 γραμμ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου160 γραμμ ζάχαρη
2 αυγά
150 γραμμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 ml χυμός μήλου
1 μήλο
1 βανίλια
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
¼ κουταλακι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ ανακατεύετε καλά τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτετε εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό μήλου. Παίρνετε μια φόρμα για ατομικά κεκάκια ή 8 φόρμακια μιας χρήσης και τα βουτυρώνετε και τα αλευρώνετε. Μοιράζετε το μείγμα ισόποσα σε όλα τα φορμάκια. Πλένετε το μήλο και το κόβετε στα τέσσερα μαζί με τη φλούδα έχοντας πρώτα αφαιρέσει προσεκτικά τον πυρήνα και τα σποράκια.
Τα τέσσερα κομμάτια του μήλου τα κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες. Παίρνετε ένα μπολ και ανακατεύετε τη ζάχαρη με την κανέλα. Το μισό από το μείγμα υτό το πασπαλίζετε στα κεκάκια. Βάζετε τα φορμάκια να ψηθούν στους 170ο στις αντιστάσεις για 25 λεπτά. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα ξεφορμάρετε προσέχοντας να μην σας σπάσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Στο τέλος τα πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα κανέλας και ζάχαρης.