Υλικά

1 κουτ. σούπας κάρι
½ λεμόνι, τον χυμό
1 κομμάτι χαλούμι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους
2 ντομάτες, κομμένες σε κύβους
½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
150 γρ. χούμους έτοιμο
150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
μια χούφτα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μαζί το κάρι και τον χυμό λεμονιού και με τη βοήθεια ενός πινέλου βουρτσίζουμε καλά τα κομμάτια χαλούμι. Απλώνουμε σε ένα ταψί και αφήνουμε για 5 λεπτά.

Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη ντοματοσαλάτα. Ρίχνουμε το αγγούρι, τις ντομάτες και το κόκκινο κρεμμύδι με το λάδι και το ξίδι κόκκινου κρασιού και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το χούμους και το γιαούρτι. Ψήνουμε στο γκριλ το χαλούμι, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει.

Βάζουμε το μείγμα γιαούρτι-χούμους σε 4 πιάτα. Από πάνω βάζουμε το ζεστό χαλούμι, πασπαλίζουμε με τον δυόσμο και ρίχνουμε την ντοματοσαλάτα μας. Σερβίρουμε με ζεστές αραβικές πίτες και απολαμβάνουμε.