Ροζ κεφτέδες από τη... Νάουσα
Μια λαχταριστή συνταγή
Υλικά
1 αυγό1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλια της σούπας δυόσμο,
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη,
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
ψίχα από δύο φέτες μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένες και στυμμένες,
½ κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
αλεύρι, ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλιτζάνια νερό
αλεύρι
αλάτι
Eκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αυγό, το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το λάδι με το βρεγμένο ψωμί. Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Παίρνουμε ποσότητες όσο μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τις πλάθουμε σε μικρούς κεφτέδες. Αλευρώνουμε κάθε κεφτέ ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τμηματικά, ώσπου να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κόκκινη μπεσαμέλ. Καθαρίζουμε το τηγάνι και ζεσταίνουμε καινούργιο λάδι. Oταν κάψει, προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ώσπου να δέσει και να ροδίσει ελαφρά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και το αλάτι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα συνεχώς σε μέτρια φωτιά ώσπου να πήξει. Προσθέτουμε τους κεφτέδες και τους μαγειρεύουμε μαζί, για πέντε λεπτά περίπου.