ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη
ΕΚΤΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ Κέλλυ Κοντογεώργη Κέλλυ Κοντογεώργη
anitaria
Γεύσεις

Ριζότο με πράσο και μανιτάρια

Μια από τις αγαπημένες μας συνταγές

Υλικά


1 ½ φλ ρύζι αρμπόριο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
6-7 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ. άσπρο ξηρό κρασί
3 ½ φλ. νερό
1 ζωμό λαχανικών ή κότας
3 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση


Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το πράσο. Προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Μετά, βάζετε το ρύζι και το κρασί. Ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Χαμηλώνετε τη φωτιά, διαλύετε το ζωμό στο νερό και το ρίχνετε σιγά – σιγά στο ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί. Λίγο πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, το πασπαλίζετε με μαϊντανό, την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνετε.