Υλικά


Για τη σάλτσα ζυμαρικών
5 φλιτζάνια βρασμένο κριθαράκι
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα αγγούρια, χωρίς σπόρους
2 φλιτζάνια ντοματίνια, κομμένα στην μέση
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
αλάτι, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING:
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκια
2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα δοχείο ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα κρεμμύδια, την μουστάρδα, το μέλι, μια πρέζα αλάτι ​​και μαύρο πιπέρι. Ασφαλίστε το καπάκι του δοχείου σφιχτά και ανακινείστε ζωηρά μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε περισσότερο λεμόνι, αλάτι, πιπέρι ή ότι χρειάζεται.

Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το κριθαράκι, το αγγούρι, τα ντοματίνια, την φέτα, τα κρεμμύδια και τον φρέσκο ​​βασιλικό. Πασπαλίζουμε ελαφρά με αλάτι και πιπέρι. Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε από πάνω σε ψιλόβροχο το dressing. Δοκιμάζουμε την σαλάτα και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. Σερβίρουμε αμέσως.