Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ
1κ. σούπας κέικ φλάουρ
1φλ. καστανή ζάχαρη
7κ. σούπας μαλακό βούτυρο
1 αυγό
2φλ. κέικ φλάουρ
1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1/4κ. γλυκού αλάτι
1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ:
1/2φλ. καστανή ζάχαρη
3κ. σούπας βούτυρο
1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/8κ. γλυκού αλάτι
1 ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση


Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C. Ψέκασε ένα μεγάλο ταψί με λίγο ελαιόλαδο και πασπάλισε με 1κ. σούπας κέικ φλάουρ.Άφησέ το στην άκρη. Σε ένα μίξερ πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.

Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και χτύπησε καλά τα υλικά.Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το κέικ φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Ρίξε μέσα στο μίξερ το μείγμα αλευριού και το γάλα, εναλλάξ.Άδειασε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου. Εν συνεχεία ετοιμάζεις την επικάλυψη καραμέλας.

Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.Βράσε το μείγμα για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο. Περίχυσε από πάνω το κέικ με την επικάλυψη καραμέλας.