Ζυμαρικά με σπαράγγια και μανιτάρια
Ένας ωραίος τρόπος για να εντάξετε τα θρεπτικά σπαράγγια στο διατροφολόγιο της οικογένειας
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά1 ξερό κρεμμύδι
380 γρ. φρέσκα μανιτάρια
2 ματσάκια σπαράγγια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
ελαιόλαδο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά. Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια, τα σπαράγγια σε κομμάτια 10 εκατοστών (μαζί με τις φούντες τους) και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, ρίχνετε το θυμάρι, τις πένες, την ντομάτα (ξεφλουδισμένη και χωρίς σπόρια) και σβήνετε με το λευκό κρασί. Προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σερβίρετε.