Υλικά

500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μπέικιν πάουντερ
7 γρ. σόδα
2 γρ. αλάτι
100 γρ. μαλακό βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη
90 γρ. γάλα
2 αυγά
20 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
1 μπανάνα σε κομματάκια
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική μαζί με 1 κ. γλυκού κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Φτιάχνουμε 2 μείγματα. Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι τη ζάχαρη το μπέικιν και τη σόδα. Εν συνεχεία προχωράμε στη παρασκευή του δεύτερου μείγματος. Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, ανακατεύουμε το βούτυρο με το μείγμα 1 σε μίξερ με το φτερό ή στο πολυμηχάνημα ή με τα χέρια μας μέχρι το μείγμα να έχει την υφή από ψίχουλα. Προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα και την κρέμα.

Εκτός μίξερ προσθέτουμε τα τσιπ σοκολάτας και τα κομμάτια μπανάνας και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα δίσκου πάχους 1,5 εκατοστά την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφαιρούμε από το ψυγείο και κόβουμε τη ζύμη σε τρίγωνα σαν πίτσα.

Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τα δεύτερα 100 γρ. ζάχαρης με την κανέλα και εκεί βάζουμε το κάθε τρίγωνο ζύμης και το πιέζουμε για να κολλήσει επάνω του το μείγμα της ζάχαρης. Βάζουμε τα τρίγωνα σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 18 λεπτά στους 190 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν και συνοδεύουμε με βούτυρο και μαρμελάδα.