Σοκολατάκια με καραμέλα και αλάτι
Υπέροχα κομμάτια σοκολάτας με κουβερτούρα, κουβερτούρα γάλακτος και γάλα
Υλικά
150 γρ κουβερτούρα, χοντροκομμένη50 γρ κουβερτούρα γάλακτος, χοντροκομμένη
30 γρ βούτυρο αγελάδος
150 γρ γάλα ζαχαρούχο
130 γρ καραμέλες γάλακτος
1 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ
1 κουτ. γλυκού βούτυρο αγελάδος
θαλασσινό αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζουμε τις κουβερτούρες και το βούτυρο αγελάδος σε ένα πυρίμαχο μπολ, και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Τα βάζουμε σε υψηλή ισχύ για διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο. Θα χρειαστούν 3 ή 4 φορές ανάλογα το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια σοκολάτας.Ρίχνουμε στο λιωμένο μείγμα σοκολάτας το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Στρώνουμε ένα ταψάκι (όχι μεγαλύτερο από 18×18 εκ) με λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη, έτσι ώστε να ανεβαίνει στα πλαϊνά τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το ισιώνουμε με σπάτουλα σιλικόνης. Το τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολάκι πυρίμαχο βάζουμε τις καραμέλες αφού τις ξετυλίξουμε. Προσθέτουμε το εβαπορέ και το βούτυρο αγελάδος. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων πάλι ανα διαστήματα των 20 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά στο ενδιάμεσο. Θα χρειαστούν 3-4 φορές.
Δουλεύοντας γρήγορα, ρίχνουμε την υγρή καραμέλα πάνω στη σοκολάτα και την απλώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Προσοχή γιατί θα σκληρύνει γρήγορα. Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη (να μην ακουμπάει την καραμέλα), το ξαναβάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Βγάζουμε τη σοκολάτα τραβώντας τις άκρες της λαδόκολλας ή της μεμβράνης (προσοχή μην κοπεί), μεταφέρουμε σε επιφάνεια κοπής και κόβουμε τα κομματάκια που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και προσφέρουμε.